Šildymas Medžio Granulėmis

NUSPRENDŽIAU ŠILDYTI GRANULĖMIS - NUO KO TURĖČIAU PRADĖTI?

vasaris 26, 2021

Šiandieniniame pasaulyje itin didelis dėmesys yra skiriamas gamtos saugojimui ir tausojimui. Vis daugiau žmonių ir įmonių atsigręžia į atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą, valstybės skatina elektrinių automobilių įsigijimą, o pavieniai namų ūkiai bando naudoti vis mažiau plastikinių maišelių. Nors ir mažais žingsneliais, bet visi kartu bandome stengtis dėl gražesnio rytojaus mūsų vaikams bei anūkams. Tačiau, yra dar vienas dalykas, kurį kiekvienas galime padaryti ir taip prisidėti prie gamtos saugojimo – rinktis šildymą granulėmis.

Šildymas granulėmis kol kas dar tik populiarėjantis būdas apšildyti savo namus. Jis dar nėra savo populiarumo viršūnėje dėl to, kad žmonės labai atsargiai stengiasi įvertinti naujoves ir neprisileidžia naujų pasirinkimų taip lengvai, kaip kartais norėtųsi ar reikėtų. Visgi, kol kas pasirinkimas šildyti namus granulėmis sparčiai auga kiekvienais metais.

Šildymas granulėmis yra puikus būdas pradėti stengtis dėl gamtos ir jos išsaugojimo. Dažnas žmogus niekada nesusimąsto apie tai, kiek kenksmingų medžiagų yra išmetama iš vieno namo kamino per visą šaltąjį žiemos laikotarpį. Šiomis dienomis, kai yra išrasta tiek daug kur kas draugiškesnių gamtai šildymosi būdų, yra nuodėmė rinktis tokį, kuris visai netausoja gamtos. Rinkdamiesi granules, galite būti tikri, kad atliekate gerą darbą ir saugojate gamtą, nes pasirenkate atsijauninančius šaltinius.

Granulės dažniausiai yra gaminamos iš įvairių ekologiškų medžiagų – alyvuogių ar vyšnių kauliukų, durpių, šiaudų. Taip pat, ne retai jos gaminamos ir iš medienos, kuri būna perdirbama ir suspaudžiama į specialią biomasę, primenančią pailgos formos nedidelius briketus.

Šildymo granulių kokybė ir kodėl verta už ją sumokėti daugiau

Jeigu galutinai nusprendėte, kad norite pereiti prie šio, ekologiškesnio namų šildymo, pirmiausia turėtumėte išsirinkti specialią, tam skirtą krosnelę. Išsirinkti tinkamiausią jums visuomet padės profesionalai, dirbantys „Imlitex Šiluma“. Tuomet, galite pradėti rinktis granules.

Žmonės, kurie šildymą granulėmis renkasi jau nebe pirmą kartą, dažnai pastebi, kad granulių kokybė ne visada yra itin aukšta. Už aukštą kokybę dažnai tenka papildomai susimokėti ir ji būna pažymėta specialiu žodeliu – „sertifikuota“. Ką tai reiškia ir ar tikrai permokėti verta?

Ekonomikos filosofas John Ruskin dar prieš daugiau kaip šimtą metų pasakė tikrą tiesą: "Pasaulyje nerasime nei vieno gaminio, kurio kas nors nebūtų bandęs padirbti, nukopijuoti ir pagaminti pigiau. Patiklūs žmonės dažnai tampa tokių avantiūristų aukomis. Ekonomikos dėsniai sako mums, kad kokybiškas daiktas negali būti tiesiog pigus. Nupirkęs kokybišką prekę per brangiai, vartotojas rizikuoja prarasti tik šiek tiek pinigų. Tačiau nupirkęs pigią ir nekokybišką prekę, rizikuoja prarasti viską - ir pinigus ir prekę".

Ši ekonomikos filosofo frazė puikiai atspindi priežastis, kodėl už sertifikuotas šildymo granules susimokėti daugiau yra verta. Jei rinksitės prastos kokybės granules, galiausiai sugaišite begalę laiko katilo reguliavimui, negarantiniam remontui bei dūmtraukio valymui. Jeigu rinksitės „EN Plus A1“ sertifikatu pažymėtas aukščiausios kokybės granules, galėsite džiaugtis didesniu kiekiu kokybiškos energijos.

Svarbu pabrėžti ir tai, kad neatsakingų pardavėjų pakuotės dažnai būna labai prastos kokybės, tad jos gali ne tik plyšti transportavimo metu, bet ir granulės gali būti pažeistos drėgmės. Rinkdamiesi „Sunny Pellet“ granules, galėsite ne tik būti ramūs dėl produkto kokybės, bet ir žinoti, kad prisidedate prie atsakingo vartojimo – „Imlitex Šiluma“, kaip sąžiningas rinkos dalyvis, moka pakuotės utilizavimo rinkliavas: tiek medinės taros, tiek plastikinės.

Turime atsiminti,  kad naudodami medienos granules, prisidedame prie nulio CO2 emisijos klimato kaitos suvaldyme. Dujinis šildymas, vis tik, yra iškastinis kuras. Todėl, nors CO2 išmetimai ir nedideli lyginant su nafta ir anglimi, tačiau vis tiek jie yra pridėtiniai mūsų atmosferoje ir mažina tikimybę sulaukti gražios žiemos. Rinkimės šildymo granules atsakingai ir pasirūpinkime ne tik šiltais namais, bet ir švaria gamta.