medžio granulių pečius šildymas granulėmis

GALVOJATE ŠILDYTI NAMUS MEDŽIO GRANULĖMIS? KOKIE YRA TOKIO ŠILDYMO BŪDO PLIUSAI IR MINUSAI?

sausis 31, 2020

Žmonėms, kurie yra linkę naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius namų šildymui, kurie didelę paros dalį praleidžia ne namuose, taip pat tiems, kas negali ar nenori daugybę kartų per par dieną papildyti pečiaus malkomis, granulinis krosnelė arba granulinis degiklis gali būti geras pasirinkimas.

Medžio granulių krosnelė degina perdirbtą medieną – rąstai yra nulupami, sumalami, išdžiovinami ir suspaudžiami į mažas granules. Kai kurios krosnys taip pat gali deginti granules, pagamintas iš kitų biodegalų. Granulės paprastai yra ekonomiškesnis kuras namų šildymui nei mazutas, propanas ar elektra ir, kaip tradicinė mediena, medžio granulės yra atsinaujinantis energijos šaltinis. Palyginti su malkomis kūrenama krosnimi, granulinė krosnis lengviau sumontuotuojama, papildoma ir valoma. Jeigu naudojate granulių bunkerį-talpyklą, tuomet pakanka talpyklą papildyti ryte ir maždaug 16 valandų galima mėgautis šiluma namuose. Medžio granulės dega švariai ir efektyviai. Granulės taip pat yra kompaktiškesnės ir todėl lengviau sandėliuojamos nei malkos.

Kadangi granulės gaminamos iš perdirbtos medienos, paprastai jos yra nežymiai brangesnės nei malkos, tačiau granulių kainos gali būti konkurencingos žmonėms, gyvenantiems didelėse miesto vietose ar šalia jų, kur natūralios malkos gali būti ganėtinai brangios ir užimančios daug vietos. Taip pat granulėmis yra patogiau kūrenti vyresnio amžiaus žmonėms, bei žmonės, kuriems sunkus fizinis darbas, toks kaip malkų skaldymas, nešiojimas yra negalimas. Įprastinių energijos kainų svyravimai taip pat gali turėti įtaką granulių kainoms, nes granulės sunaudoja daugiau energijos pačių granulių gamybai nei natūralios malkos. Šiuo metu, perkant iš oficialių prekybininkų, kaina gali būti nuo 190 eur + PVM už toną kokybiškų, sertifikuotų EN sertifikatu, granulių. Apskaičiuodami visas išlaidas skirtas granulinės krosnelės eksploatavimui patariama ištirti Jūsų rajone parduodamų granulių kainą ir prieinamumą, taip pat pačio pečiaus serviso prieinamumą.

Jei nuspręstumėte rinktis medžio granulių krosnelę, ieškokite specialisto - prekybininko, kuris ilgą laiką dirba versle ir supranta produktą. Naujos granulinės krosnelės savininkui reikia instruktavimo – ne tik apie geriausią krosnį, kurią reikia nusipirkti, bet ir apie jos priežiūrą bei kūrenimą. Atsižvelgiant į krosnies modelį, granulių kokybę, lauko temperatūrą ir kitus veiksnius, galite tikėtis, kad pelenus ištuštinsite kartą per savaitę arba rečiau – kartą per penkias savaites.